עיצוב שולחן חג
מגזין

עריכת שולחן האוכל היא חלק בלתי נפרד מכל אירוח,
אך בערב החג זוהי משימה שנרצה להשקיע בה קצת יותר.
בכל זאת, ראש השנה חל רק פעם בשנה
ומדובר באחד האירועים החשובים במסורת הישראלית.
ערב החג של ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להתארגן
על עיצוב מושלם לעריכת שולחן עם מספר
רעיונות ואביזרים שישמשו אותנו גם בהמשך הדרך.
תשומת לב קטנה ומדויקת לסטיילינג של השולחן
תעשה הבדל גדול, בטח כשכל הערב מתנהל
סביב אותו שולחן חגיגי ואין ספק שהעיצוב שלו
משפיע על האווירה של ערב החג כולו.

אלגנטיות על זמנית: סידור גדול במרכז שולחן

סידור פרחים טוב אמור ליצור אווירה הרמונית בסביבת האירוח ולרוב נרצה לפרוס אותו על פני כל השולחן. הגישה הקלאסית דוגלת בסידור אחד דומיננטי באמצע השולחן בשילוב שני זרים קטנים מכל צד.
כמובן שיש להתייחס לאילוצים כמו גודל ומבנה השולחן כשכלל האצבע המנחה יהיה להקפיד על גובה פרחים נמוך על מנת לא להפריע לקשר עין בין הסועדים. את סוג הפרחים מומלץ לבחור ע״פ קונספט העיצוב הכללי.

יחס אישי: סידור פרחים עדין לכל סועד

במידה והשולחן אינו גדול מספיק להכיל קישוטים
שאינם פונקציונליים לסעודה עצמה,
ניתן לעטר כל צלחת בהנחת פרח בודד במרכזה
או אפילו מיני זר שיונח על המפית. לחילופין,
גם עלים ירוקים במראה פראי יותר יעשו את העבודה.
עבור מי שמשתמש בחבקי מפיות ישנה האופציה
להניח את הפרחים בתוך החבק לצד המפית.


איקבנה יפנית: פרחים, מים ואש

מה שהופך את סידור הפרחים היפני,
או בשמו המסורתי איקבנה, למושלם עבור סעודת החג
היא היכולת לשלוט בגודל ובגובה כמו גם בפריסה על גבי השולחן.
המראה מצד אחד מינמליסטי ומעודן
ומצד שני מיוחד ובעל נוכחות מרשימה ביותר.
הפרחים והמים מייצרים זרימה וניתן להוסיף נרות צפים
המונחים לצד הסידור.
למרות שמדובר במסורת עתיקת יומין
המראה של האיקבנה הינו בעל מראה מודרני,
נקי ולעיתים חדשני.

סידורי מיני לאורך השולחן

סידורי עלים ירוקים בשילוב פרחים קטנים
בוואזות שקופות וקטנות מסוגים שונים
לאורך כל השולחן תעניק מראה אקלקטי מרענן
לכל שולחן ממש ברגע. שדרוג קל וסופר מרשים
יעניקו נרות צפים שאפשר למקם בכוסות זכוכית עם מים.

עוד במגזין